vrh A aneb jak to celé probíhalo :)

20.07.2013 10:58

Konečně mám čas v krátkosti napsat, co se za ty dva dny u nás událo :-)

 

Ve čtvrtek 62.den se od 10.-15-hod narodili Rosi (Barossa z Bučávky) dva nádherní tricolor kluci, oba jsou zdraví, bez viditelných vad.

 

První přišel na svět vetší kluk ( váha 154g) ještě v obalu a byl porozen ve stoje :) Porod trval trochu déle, ale vše proběhlo v pořádku a Rosi se o něj postarala skoro bez pomoci. Má půlku širokého límce, jednu přední nožku má bílou jen po packu, druhou celou :) uvidíme jak mu ty barvičky zůstanou, ale už teď se jeví jako nebojsa, který si všude přileze sám, skoro nekňourá a je to takový hrdina...díky tomu všemu dostane jméno ATHOR nad Stádem koní :) 

Tento klučina je zatím volný, ale už se nám rýsuje něco, chtěla bych pro něj opravdu kvalitního majitele, který mu dá péči hodnou  hrdiny a budeme ho vídat na výstavách a hlavně sportu, možná v zahraničí ;-)

 

Druhý přišel po hodině a půl na svět druhý klučina, který byl viditelně menší, přišel ven bez obalu, ale ihned začal křičet, že je už venku. Oproti prvnímu psovi šel ven velice lehce a rychle, dva stahy a bylo to :) Rosi se o něj znovu postarala sama a pak hned začala hledat prvního, kterého jsme jí mezitím vzali, zkontrolovali a zahřívali :)

Tento klučina vážil 134g a od prvního nádechu řval a upozorňoval na sebe. Bude to takový exhibicionista, který potřebuje neustálou pozornost a je to trošku i takový mamánek :) Má celý bílý límec, v jednom místě zúžený, ale celý :) obě přední nožky má bílé po Rosi a na čumáčku má bílou "kapku" kolem čumáku, kéž by mu to zůstalo! Dělá ho to neodolatelně rozkošným :)

Podle budoucího majitele dostal jméno AKAMA nad Stádem koní a budoucí majitel bude René Vávra. Budu mít pejska hezky na očích,tak se moc těším, že budeme v kontaktu a novému majiteli pomohu se vším okolo :)

 

Obecně se dá říct, že porod šel jako po másle :) bylo čtvrtek dopoledne, takže veterinář byl na lince kdyby něco, auto nadstartované..ale nebylo třeba :) kluci dnes třetí den váží:

 

ATHOR 162g

AKAMA 150g

 

Oba spí, pijou a občas si polozí po boxe, jinak jsou už teď čilí a vyfotit je byl nadlický úkol :D Doufejme že kluci porostou ke kráse a noví majitelé je budou mít rádi stejně, jako je máme rádi my už teď! :-)

 

A co nás čeká teď? 8 týdnů u nás, socializace, učení papání masa, učení chodit ven, na vodítko, obojek  ale především štěněcí hrátky a pohoda :) Štěnda budou střídavě v bytě a na zahradě a budou plně socializovaní, jelikož je chce každý poznat a to nejen lidé, ale i psi :D