SPORT

SLOŽENO:                                                                                                                                                                PLÁNUJEME:

obedience: BH, ZOP, OBZ, OB1                                                                                                                           obedience: ZPU-1

Pasení: ZVOP, HWT-TS, IHT-TS 1, IHT-TS 2, IHT-TS 3                                                              pasení: titul pracovní šampion(CACT.CACITr)

agility: A1                                                                                                                                                                         agility: A2

dog dancing: F1                                                                                                                                     dog dancing: MD1, HTM1, DwD1

                                                                                                                                                            

Od štěněte se s Rosi věnujeme sportům všemi směry. Začali jsme chodit na cvičák v Třebovicích, kde jsme absolvovali základních 10 hodin výcviku. Poté následoval trénink Obedience, kde se nám tio podařilo zatím dotáhnout na složenou zkoušku OB1.  Dále plánujeme v obedienci pokračovat a také složit poslušnostní zkoušky, možná  ZPU-1, BH a ZOP máme úspěšně již složenou.

Postupně nás známí pejskaři přivedli na další sporty, a to především pasení a agility. V pasení máme složenu zkoušku IHT-TS 3 a plánujeme letos na MČR v pasení a do budoucna se nám snad podaří dostat titul pracovní šampion ČR :-)

Agility nás moc baví a tento sport jsme trénovali převážně v zimě v hale. Nyní si dáváme kvůli štěňatům pauzu, ale ihned poté máme v plánu se zúčastnit závodů a složit MA1 zkoušku. Zatím jsme si nanečisto vyzkoušeli atmosféru Agi závodů a Rosi byla skvělá a zaběhla MA1 bez chyby a umístila by se na 1.místě, kdybychom byli oficiálně přihlášeni :)  Nyní máme složenou zkoušku A1 na ofiko závodech (2.místo A1) a chystáme se na přestup do A2 :)

Dalšími sporty, které jsme vyzkoušeli je DogFrisbee. Absolvovali jsme jednodenní kurz a je to velce zajímavý a naučný sport. Dále se věnujeme DogDancingu a to hlavně pro zábavu, Rosi se pro triky narodila :) Třeba do budoucna i zkusíme vyjet na nějaké ty závody. A samozřejmě nesmíme opomenout Coursing, který je perfektní na vyběhání psa a Rosi moc baví, běhá ale sama, ostatní psi ji spíše rozptylují, ale když běží sama, dává do toho všechno!

 

Obecně se dá říci, že Rosi je sen každého aktivního člověka, jde jí všechno nadmíru dobře a co jsme zkusili, do toho jde na 100% :)